5 (100%) 1 vote


מתכון:
* המידות המצויינות במתכון הן לפי כוסות מדידה סטנדדרטיות, בהמשך אעלה לפי כוסות חד-פעמיות*
1+1/4 כוסות קמח (חד פעמיות לשתייה קרה)
1+1/4 כוסות סוכר (חד פעמיות לשתייה קרה)
2/3 כוס אבקת קקאו (חד פעמיות לשתייה קרה) לא שוקולית!
2 ביצים
120 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
1 כף אבקת אפייה (לא גדושה!)
קורט מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב

לציפוי:
125 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
50 גרם חמאה
150 גרם מטבעות (או קוביות)שוקולד חלב איכותי




אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל180 מעלות.
2.בקערה מנפים את הקמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, מערבבים ושמים בצד.
3.בקערה נוספת, מעבדים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).
4.מוסיפים לתערובת של החמאה והסוכר את הביצה הראשונה, מערבבים עד להטמעה מלאה בתערובת. מוסיפים את הביצה השנייה וחוזרים על הפעולה.
5.מוסיפים לקערה 1/2 מתערובת החומרים היבשים, מערבבים, מוסיפים את החלב ומערבבים שוב, מוסיפים את ה1/2 השני של תערובת היבשים ומערבבים עד להטמעה מלאה.
טיפ: מדיי פעם, תעברו עם לקקן על דפנות הקערה.
6.יוצקים את התערובת שהתקבלה למנג'טים בתוך תבנית שקעים מתאימה וממלאים עם כף קפיצית לגלידה עד 3/4 מהגובה.
7.אופים כ20 דקות (תלוי מאוד בגודל של הקאפקייקס, מומלץ אחרי 10 דקות לבדוק עם קיסם את הקאפקייק, אם הוא הוא יוצא יבש – הוא מוכן, אם יש עליו פירורים תמשיכו לאפות אך תעקבו כל 5 דק'!)
8.מצננים לחלוטין.

הכנת הציפוי:
1. על אש קטנה ממיסים בסיר את החמאה והשמנת (לא להרתיח, רק לחמם).
2.מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את טבעות השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עם לקקן עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3.ממתינים 10 דק' עד שהתערובת תצטנן אך לא תתקרר לחלוטין.
4. מצפים את הקאפקייקס עם הגנאש באמצעות כפית ומקשטים.
5. שומרים בקופסה אטומה בקירור ומגישים בטמפ' החדר.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קאפקייקס מתכון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)