5 (100%) 1 vote

מתכון לקובה חמוסטה

מצרכים למעטפת של הקובה:
קילו ג'רישה לקובה מבושלת
מלח

מצרכים למילוי של הקובה:
1.5 ק"ג בשר צוואר עגל טרי
3 בצלים חתוכים לחצי.
15 שיני שום קלופות
2 גבעולי סלרי עלים
מלח

מצרכים למרק:
קישואים
סלרי
בצל
סלק מנגולד
מיץ מלימוד אחד





אופן הכנה :
הכנת המילוי :
1. חותכים את הבשר לקוביות גדולות,מניחים בסיר, מוסיפים 3 בצלים חתוכים לחצי ומאדים (ללא מים) , מערבבים כל הזמן עד שהבשר מקבל צבע חום, מחכים שהבשר יתקרר.
2. מכניסים למג'ימיקס את חתיכות הבשר, 15 שיני שום ומפעילים בפולסים גסים ומוסיפים מלח לפי הטעם

הכנת המעטפת:
3. שוטפים את הג'רישה 3 פעמים, מכסים למספר דקות ולשים שוב. אם חסר מים, מוסיפים בהדרגה(הג'רישה צריכה להיות רכה על מנת שיהיה ניתן לעבוד איתה).

הכנת המרק:
4. מוסיפים לסיר קישואים חתוכים, בצל, סלק מנגולד וממלאים את הסיר מים, מוסיפים מיץ מלימון טרי ומלח וממשיכים לבשל עוד רבע שעה.
5. בזמן שהמרק על האש מתחילים בהכנת הכדורים, חשוב להרטיב את הידיים כל הזמן. לאחר שהכדורים מוכנים , מוסיפים בהדרגה את הכדורים למרק, כל פעם כדור אחד על מנת שלא ידבקו אחד לשני ומבשלים עוד כחצי שעה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קובה חמוסטה
תאריך פרסום
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)