5 (100%) 1 vote

קובה סלק מתכון של לירוי קפוזה


לכדורי הקובה (8 כדורים)

כוס סולת
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
חצי עד שלושת רבעי כוס מים פושרים לפי ספיגה
מערבבים את הרכיבים בקערה עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק ומכניסים לקירור של 20 דקות

למילוי הכדורים

150 גרם בשר טחון איכותי
בצל קטן קצוץ ומוקפץ על המחבת עם מעט שמן עד הזהבה
עלי סלרי קצוצים (לא חובה)
מלח, פלפל, נגיעת קינמון
מערבבים הכל יחד




הכנת הכדורים:

מרטיבים את הידיים במים, לוקחים חתיכה מתערובת הסולת ומכדררים לכדור.

יוצרים גומחה בכדור וממלאים אותה בתערובת הבשר, סוגרים את הקצוות ומכדררים.

מעבירים לקופסא ומכניסים את הכדורים לקירור עד שמכניסים אותם למרק.

אפשר לעשות גם כמות ולהכניס להקפאה, במקרה כזה מכניסים ישר מההקפאה למרק.

למרק:

2 סלקים בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות.

(כדי לשמור על קרש החיתוך נקי מאדמומיות הסלק אפשר לשים נייר אפייה על הקרש ולחתוך עליו את הסלקים, הנייר ימנע את הכתמת הקרש).

חופן עלי סלרי וגבעול סלרי קצוצים (לא חובה אבל מוסיף לטעם).
מלח
כמון
פפריקה
מעט סוכר
2 כפות רסק עגבניות (לא חובה), ליטר וחצי מים (או ציר בקר או עוף ואז מוותרים על רוב התיבול)
מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הסלקים ומערבבים.

מוסיפים קורט סוכר להתקרמלות קלילה ואז את הירק.

מוסיפים את יתר התבלינים ולבסוף לאחר ערבוב מוסיפים את המים. מנמיכים לחום בינוני ומכסים את הסיר שירתח בסביבות שעה. בודקים את רכות הסלקים וטועמים אם צריך לתקן טעמים

לאחר שהמרק מוכן מוציאים את כדורי הקובה מהקירור ומוסיפים אותם בזהירות לתוך המרק תוך כדי ערבוב כדי שלא ידבקו לתחתית.

מבשלים על רתיחה עדינה 10-15 דקות ומידי פעם מערבבים.

מעבירים מנה יפה לצלחת וסוחטים מעט לימון לקראת ההגשה.

בתאבון

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קובה סלק מתכון של לירוי קפוזה
תאריך פרסום
ציון ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)