Rate this post


מצרכים:
3-4 שיני שום קצוצות
כפית פלפל שחור גרוס+ רבע כף לרוטב
כפית פפריקה + 2 כפות פפריקה נוספות לרוטב
חצי כפית בהרט + רבע כף בהרט לרוטב
כוס אורז
500 גרם בשר בקר
2 בצלים
פלפל חריף
2 כפות רסק עגבניות
פטרוזיליה
כפית מלח +חצי כף מלח לרוטב
כוסברה
2 עגבניות
9 קישואים עגולים
גבעול סלרי(לא חובה)
מים חמים



אופן הכנה:
1. חוצים את הבצל עד האמצע(לא עד הסוף), שמים בקערה מוסיפים מים ושמים במיקרוגל ל-5 דקות.
2. מתחילים בריקון הקישוא:קודם כל מסירים את החלק עם הגבעול,חותכים את המכסה מהחלק העליון של הקישוא, בעזרת הכף (פריזיאן)נתחיל בריקון הקישוא(זהירות לא לפגוע בחלק החיצוני).
3. לאחר 5 דקות של הבצל במיקרוגל,מוציאים ומפרקים לשכבות שאותם נמלא בהמשך.
4. מתחילים בהכנת המילוי מקלפים עגבניה אחת נוריד את ראש העגבניה ונחתוך לקוביות ונעביר לקערה.
5. נוסיף את הבשר הטחון,נגרד בצל אחד ונקצוץ גבעול סלרי ונוסיף לתערובת הבשר.
6. קוצצים את הכוסברה ונוסיף לתערובת הבשר,כמוכן נוסיף את האורז,מלח ופלפל שחור גרוס,פפריקה,בהרט ומערבבים היטב.
7. מתחילים למלא את הקישואים עם תערובת הבשר ולהשאיר קצת רווח כי האורז תופח.
8. כמוכן מתחילים במילוי הבצל,מגלגלים ושמים את החלק הפתוח כלפי מטה.
9. בתוך סוטאז,שמים רבע כוס של שמן ומתחילים לחמם,מוסיפים חצי פלפל חריף,רסק עגבניות ,מגרדים עגבניה אחת ומוסיפים אותה לסוטאז ואחרי זה נוסיף את שיני שום קצוצות ומטגנים 1-2 דקות.
10. מוסיפים 2 כפות פפריקה ומערבבים,מוסיפים פלפל שחור ובהרט.
11. מוסיפים לסיר מים חמים עד חצי גובה מהקישוא מערבבים ונותנים לזה להתבשל כ-15 דקות.
12. לאחר 15 דקות,מוסיפים את המלח, מערבבים ובודקים טעמים ומתחילים לסדר את הקישואים,והבצלים עם החלק הפתוח כלפי מטה.(אם במהלך הבישול חסר נוזלים ניתן להוסיף)
13. לאחר שסידרנו את הקישואים והבצל בסיר ,בעזרת כף שמים רוטב בכל קישוא כמו שהודגם בסרטון ושמים את המכסים של הקישוא ( לא חובה).
14. מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על אש בינונית.
15. מפזרים טיפה סוכר מעל כל קישוא ומכניסים את הסיר ל-10 דקות בתנור על חום של 200 מעלות להשחמה.
16. מוציאים מהתנור ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קישוא עגול ממולא בבשר - תומר תומס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)