קציצות בשר על מצע של גרגירי חומוס


מצרכים

1 ק"ג גרגירי חומוס מושרים במים ללילה או חומוס חצי מבושל קפוא של סנפרוסט.
עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
גמבה חתוכה לקוביות
ראש שום קלוף (להשאיר שיניים שלמות)
1 פלפל חריף חתוך
2 פלפל יבש מתוק מושרה במים רותחים
1 כפית כמון
קורט כורכום
1 כפית מלח, בהמשך מתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים.
1/2 1 כף פריקה מתוקה
4 – 3 כוסות מים רותחים (3 כוסות בהתחלה, בהמשך מוסיפים עפ"י הצורך)
1 כפית סוכר
כוס כוסברה קצוצה
1 ק"ג גרגירי חומוס מושרים במים ללילה או חומוס חצי מבושל קפוא של סנפרוסט.

בישול —
סיר על הגז עם 2 כפות שמן אליו מוסיפים את המרכיבים הנ"ל עפ"י סדר כתיבתם.
מוסיפים לסיר קציצות בשר, (ראו מטה מתכון לקציצות)
מבשלים כ 40 — 35 דקות על אש נמוכה בינונית





חומרים לתערובת הבשר –
1 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 ק"ג בשר הודו טחון
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
1 שן שום
צרור כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל לבן
1 כפית מרק עוף
קורט כורכום
קורט אגוז מוסקט
כרבע כוס שמן
2 ביצים

הכנת תערובת הבשר –
מערבבים את כל החומרים הנ"ל לפי הסדר שנכתבו ומערבבים היטב.
מכניסים למקרר לחצי שעה – שעה (פעולת הקירור חשובה למיצוק הבשר ומתן טעמים)

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קציצות בשר על מצע של גרגירי חומוס
תאריך פרסום