Rate this post


מצרכים:
חצי ק"ג בשר בקר טחון מספר 2
חצי כוס סולת
קמח
חצי צרור כוסברה
5-6 שיני שום
קארי הודי
4 קישואים
2 עגבניות
1 בצל
פלפל חריף למי שאוהב
מלח
פלפל שחור גרוס




אופן הכנה:
1. קולפים את הקישואים בצורת זברה וחוצים אותם לשניים ואז חותכים לקוביות גדולות.
2. קוצצים את העגבניות,4 שיני שום והפלפל החריף.
3. קולפים את הבצל וקוצצים ביחד עם הכוסברה ו-2 שיני שום.
4. בקערה שמים את הבשר ומוסיפים לתוכו את השום עם הכוסברה הקצוצה והבצל.
5. מוסיפים לבשר את הסולת,כפית פלפל שחור גרוס,כפית מלח,חצי כפית קארי ומעט שמן ומערבבים היטב ומניחים בצד.
6. מערבבים את הקישואים עם מעט שמן ומצפים בקמח ומטגנים במחבת עד למצב של צריבה ומוציאים.
7. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג בעזרת ידיים רטובות.
8. שמים בסיר 3 כפות שמן ומוסיפים כפית וחצי של קארי,ולאחר דקה בערב,מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הפלפל והשום.
9. מוסיפים לסיר כפית של פלפל שחור גרוס ו-3 כוסות של מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות.
10. מוסיפים לרוטב כפית וחצי מלח ומתחילים לסדר את הקציצות ברוטב.
11. מסדרים גם את הקישואים במחבת,מכסים את הסיר מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
12. במידת הצורך ניתן להוסיף מים חמים לסיר.
13. לאחר 40 דקות מסירים מהאש,מפזרים ירק מעל ומגישים.
ניתן להגיש את עם אורז או בגט

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קציצות בשר עם קישואים וקארי
תאריך פרסום