Rate this post

קציצות דגים ברוטב מזרחי פיקנטי של תומר תומס​


חצי ק"ג טונה ונסיכה טחון
כוס שמן קנולה
כפית וחצי מלח
3.5 כפיות פפריקה מתוקה גרוסה
3 כפיות פפריקה מרוקאית
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית גדושה כמון
פירורי לחם מוזהבים/רגילים או 2 פרוסות לחם
11 שיני שום
כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
1 ביצה לארג'
צרור כוסברה
1-2 פלפלים חריפים
לימון אחד רצוי ירוק
2 עגבניות מגורדות
רצועות של גמבה




אופן הכנה:
1. שמים את הדגים הטחונים בקערה,מוסיפים כוס פירורי לחם,כפית של פלפל שחור,פפריקה מתוקה גרוסה,מלח לפי הטעם,שום מגורד,טיפה של גרידת לימון או ליים,ביצה,כפית של שמן ונערבב היטב.
2. קוצצים רבע צרור כוסברה ומוסיפים לתערובת הדגים,מערבבים היטב ויוצרים קציצות בצורת ביצה.
3. בסיר שנמם חצי כוס שמן, ומחממים,מוסיפים את העגבניות המגורדות ומוסיפים את הפלפלים החריפים בהתאם לטעם האישי,3 כפיות פפריקה מרוקאית,2 כפיות פפריקה גרוסה ומערבבים כל הזמן.
4. מתחילים בהכנת הרוטב : מוסיפים לסיר 9 שיני שום ומוסיפים חצי כוס מים,חצי כפית פלפל שחור,מוסיפים את גרגירי החומוס, ועוד 3 כוסות מים,כפית מלח נוספת,כמון,מערבבים היטב.
5. קוצצים את הכוסברה שנותרה ושמים את חלק מהעלים בצד וחלק בסיר הרוטב ומערבבים,מבשלים את הרוטב בין 20-25 דקות.
6. אחרי 5 דקות של בישול ניתן להוסיף רצועות של גמבה.
7. מכסים את הרוטב וממשיכים לבשל, על אש בינונית.
8. לאחר 20 דקות של בישול הרוטב,נוסיף את הקציצות לרוטב ונסדר בצורה יפה,מקלפים מהלימון את הקליפה ונפרוס את הלימון לפרוסות דקות ומוסיפים את פרוסות הלימון לסיר.
9. מבשלים עוד 15 דקות נוספות על אש נמוכה ,5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה שנשארה.
10. מסירים מהאש ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קציצות דגים ברוטב מזרחי פיקנטי של תומר תומס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)