Rate this post

המתכון המנצח של שף הבית שלנו לעוגת שמרים מושלמת, בצק המתכון מתאים גם לקראנץ, מאפי שמרים וכו'…

מרכיבים:

1 קילו קמח
שקית שמרים טריים (50 גרם)
300 מ"ל חלב (כוס וחצי)
200 גרם חמאה רכה קוביות
3 ביצים
4\3 כוס סוכר
קורט מלח
4 תבניות אינגליש קייק
למי הסוכר שמורחים מעל

חצי כוס מים רותחים
1/3 כוס סוכר
תמצית וניל ונגיעת לימון
למילוי

שוקולד
חלבה
אגוזים (לא חייב)




אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר שמים את הקמח והשמרים ומערבלים קלות עם וו הלישה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו מעט.

4. לאחר שסיימנו ללוש מעבירים את הבצק לקערה עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה שעה וחצי.

5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מקמחים שוב משטח עבודה.

6. מרדדים את הבצק, מורחים את המלית, במקרה שלנו את השוקולד, ומפזרים חלבה ואגוזים ומגלגלים לצורת רולדה.

7. בעזרת סכין חדה חותכים בזהירות את הבצק וחוצים את הרולדה ל2 חלקים.

8. מלפפים את 2 החלקים אחד סביב השני (כמו שקולעים צמה) מניחים בתבנית אינגליש קייק ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים עם מטלית לחה מעט (אפשר חיתול) ומתפיחים עוד שעה.

9. לאחר שתפחו מורחים ביצה

10. מחממים תנור ל180 מעלות ואופים 25 דקות עד הזהבה.

11. כשהעוגה בשלבי הסיום בתנור מכינים את מי הסוכר שנמרח על העוגה: כוס מים עם 4\3 כוס סוכר, תוספת של תמצית וניל ונגיעת לימון להביא לרתיחה עדינה של כמה דקות.

12. לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומורחים עליה בזהירות את מי הסוכר.

בתיאבון ..

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קראנץ שוקולד מתכון - עוגת שמרים שוקולד
תאריך פרסום
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)