Rate this post

מתכון לקרמבו לוטוס ביתי

מצרכים לקרמבו לוטוס

הכמויות במתכון יספיקו ל-10 יחידות בערך של קרמבו לוטוס.

מרנג שווצרי:
100 גרם סוכר – חצי כוס סוכר
80 גרם חלבון מ-2 ביצים

תחתיות:
200 גרם עוגיות לוטוס
150 גרם שוקולד לבן

ציפוי:
1 ממרח לוטוס (נשתמש בחלקו של הממרח,לא בכולו.)
אפשר להחליף את ממרח הלוטוס בכל ממרח אחר כגון : ממרח נוטלה,ריבת חלב או לואקר





אופן הכנת הקרמבו לוטוס:
התחתית:
1. טוחנים במעבד מזון את העוגיות, אם אין לכם מעבד מזון אפשר לרסק את העוגיות עם כוס/מערוך כמו שמכינים כדורי שוקולד.
2. בבן מארי או במיקרו ממיסים את השוקולד הלבן.
3. לאחר שהשוקולד נמס, מערבבים אליו את העוגיות הטחונות.
4. שהתערובת הומוגנית ושכל הפירורי עוגיות מצופים בשוקולד הלבן, מעבירים אותם לנייר אפייה ובעזרת מערוך משטחים את המסה לשיכבה דקה, אך לא יותר מידי. שיכבה זו היא העובי של העוגיה בקרמבו.
5. מעבירים למקרר ל15-10 דקות.
6. מוציאים מהמקרר וקורצים בעזרת קורצן עוגיות את הגודל הרצוי.

תהליך הכנת המרנג השווצרי:
1. שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר.
2. שמים את קערת המיקסר על סיר עם מעט מים(בן מארי). חשוב שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
4. טורפים כל הזמן וכאשר התערובת מגיעה לבין 60 ל-70 מעלות או שאין תחושה של גרגירים באצבעות מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים על מהירות גבוה עד שיש קצף חזק ומבריק, בערך 10 דקות:)- כמובן שאפשר גם במיקסר ידני! אך לוקח מעט יותר זמן.
5. מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק ומזלפים על העוגיות המצופות.
6. מניחים את תחתית העוגיה על רשת ומזלפים את המרנג על העוגיה בצורת קרמבו.
7. מניחים במקרר למשך 10 דקות בערך.

ציפוי הקרמבו:
1. מניחים במיקרו למשך 10-20 שניות את הממרח, כמובן בלי המיכסה ובלי הנייר כסף.
הממרח צריך להיות נוזלי אך לא חם מידי.
2. מניחים את הרשת עם הקרמבואים על תבנית עם נייר אפיה (כדי שהשאריות של הלוטוס יטפטפו ושיהיה ניתן לשמור אותם).
3. ועכשיו כל מה שנישאר זה לצפות את הקרמבו שנימצא על הרשת.
4. לאחר הציפוי ניתן לשים את הקרמבו במקרר או לאכול אותו כמו שהוא.
-כמובן שאת שאריות הלוטוס שומרים, לא זורקים! חבל.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קרמבו לוטוס ביתי
תאריך פרסום