Rate this post


מצרכים:
גבינה צהובה מגורדת
פלפל חריף
5 עגבניות
גמבה
4 ביצים
כף כמון
4 שיני שום
לחמניות המבורגר
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שמן קנולה
כפית של סוכר




אופן הכנה:
1. חותכים את הגמבה לרצועות ובמקביל מחממים במחבת רבע כוס שמן ונטגן את הגמבה עם הפלפל חריף.
2. חותכים את העגבניות לקוביות שמים במסננת על מנת להפטר מהנוזלים של העגבניות.
3. מוסיפים למחבת את הפפריקה ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-5 דקות.
4. קוצצים את שיני השום ומוסיפים למחבת מכסים ומבשלים כ-10 דקות, לאחר כ-5 דקות מוסיפים את הסוכר מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות, סה"כ 10 דקות בישול.
5. מוסיפים את התבלינים הבאים,מלח,כמון ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב ומבשלים 5 דקות נוספות.
6. חותכים את החלק העליון של הלחמניה ומרוקנים כפי שהודגם בסרטון.
7. ממלאים את הלחמניה עם השקשוקה, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומעל עוד קצת מהשקשוקה ושמים ביצה במרכז הלחמניה.
8. מפזרים מעל הביצה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס, שמים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 דקות למשך 7-8 דקות.
9. לאחר 7-8 דקות מוציאים מהתנור,שמים את המכסה ומחזירים לעוד 5 דקות בתנור.
10. מוציאים מהתנור ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
שקשוקה בלחמניה מתכון של תומר תומס
תאריך פרסום