Rate this post

שקשוקה ירוקה – תומר תומס

מצרכים לשקשוקה ירוקה

פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
6-7 שיני שום .
עלה תרד
עלי סלק
4 ביצים
גבינה בולגרית
1 קישוא
בצל אחד גדול או 2 קטנים
2 פלפלים יבשים מתוקים
1 פלפל יבש חריף
גמבה
חצי כוס שמן זית





אופן הכנה:

1. מחממים את המחבת, בינתיים לוקחים את עלה הסלק וחותכים את הגבעול וקוצצים , במקביל קוצצים גם את העלים של הסלק.
2. בקערה שמים את עלי הסלק(ללא הגבעול הקצוץ) ביחד עם עלי התרד וחולטים אותם במים חמים.
3. שמים שמן זית במחבת,קוצצים את הבצל.
4. מתחילים עם טיגון הגבעולים של עלי הסלק והבצל.
5. חותכים את הקישוא לחצאי ירח ומוסיפים למחבת מערבבים וממשיכים לטגן.
6. חותכים את הגמבה לרצועות וחוצים לשניים ומוסיפים למחבת.
7. מוסיפים את השום למחבת.
8. חותכים את הפלפלים היבשים בצורה ומוסיפים למחבת,מערבבים וממשיכים לטגן כ-10 דקות.
9. לאחר 10 דקות, סוחטים את עלה התרד והסלק,קוצצים גס ומוסיפים למחבת, מערבבים וממשיכים לטגן 10 דקות נוספות.
10. מוסיפים את המלח,יוצרים גומות במחבת ושוברים את הביצים אל תוך הגומות.
11. פורסים את הגבינה הבולגרית ומפזרים מעל השקשוקה,מוסיפים את הפלפל שחור גרוס ומעט מלח ונותנים לזה להתבשל עד שהביצים מוכנות.
12. לוקחים לחם או חלה, פורסים למשולשים ומגישים.

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!