Rate this post
סדנת בישול איטלקי


מתכונים מלאים:
מרק בטטה פיקנטי:
מצרכים:
2 בטטות בינוניות
2 בצלים סגולים בינוניים
3 כפות שמן זית
5 ענפי טימין
כפית כמון
כפית אבקת קארי
מלח ופלפל
4 כוסות ציר עוף/ציר ירקות (או לחלופין – 4 כוסות מים רותחים+כף גדושה וחצי אבקת מרק עוף/ירקות)




הכנה:
1.תחממו תנור ל230 מעלות.
2.את הבטטות תקלפו ותחתכו לקוביות, את הבצל הסגול יש לחתוך לשמיניות.
3.לתוך הקערית עם הכמון ואבקת הקארי, תזלפו מעט שמן זית עד שהתערובת נוזלית.
4.שימו את הירקות בקערה, ותוסיפו 3 כפות שמן זית, כפית מלח,תערובת הקארי והכמון ומעט פלפל שחור. תפזרו מעל את עלי הטימין(ללא הגבעולים).
5.תעבירו לתבנית אפייה ותאפו 25 דקות.
6.כשהירקות נאפו, תרתיחו בסיר את הציר ותוסיפו את הירקות. תביאו שוב לרתיחה.
7.תורידו את המרק מהאש ותטחנו עם בלנדר ידני עד שהוא מסמיך.
* אם אתם רוצים שהמרק יהיה יותר נוזלי, תוסיפו מים רותחים בהדרגה עד שאתם מגיעים לסמיכות הרצויה.
8.תבשלו את המרק 5 דקות נוספות על אש גבוהה, ותתקנו תיבול אם יש צורך.
*מומלץ להגיש עם עלי כוסברה ומעט צ'ילי אדום.

מרק עגבניות:
מצרכים:
2 בצלים סגולים
2 שיני שום
1.5 קילו עגבניות (אני עשיתי מיקס עגבניות רגילות ועגבניות שרי)
שמן זית
מלח ופלפל
כפית פלפל שאטה (או פחות – תלוי בעוצמת החריפות שאתם אוהבים)
חופן עלי בזיליקום
8 ענפי טימין
1.5 כפיות סוכר חום
1 כף חומץ בלסמי
1 ליטר ציר עוף/ ירקות (או לחלופין – ליטר מים רותחים+2 כפות אבקת מרק עוף/ירקות)

הכנה:
1.תחממו תנור ל180 מעלות.
2.תחצו את העגבניות ותורידו את הליבה, את הבצלים תחתכו לשמיניות.
3.תסדרו על תבנית אפייה בשכבה אחת את העגבניות, הבצל והשום, תזלפו בשמן זית בנדיבות, ותתבלו בצורה אחידה עם מלח, פלפל, סוכר חום, חומץ בלסמי ופלפל שאטה חריף. תשימו מעל ענפי טימין ותאפו קרוב ל25 דקות.
4. כשהירקות נאפו תוציאו את כל ענפי הטימין ותורידו מהם את העלים (את הענפים עצמם תזרקו לפח).
5.בסיר גדול תרתיחו את הציר, ותוסיפו את הירקות הצלויים. תביאו לרתיחה שוב ותפזרו מעל את עלי הבזיליקום.
6. תורידו את הסיר מהאש, ותטחנו את המרק, תעלו אותו בחזרה לאש ותבשלו 5 דקות נוספות על להבה גבוהה. בשלב הזה תתקנו את התיבול ותוסיפו מלח.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מרק בטטה - מרק עגבניות
תאריך פרסום