מתכון לאסאדו בתנור עם תפוחי אדמה

מצרכים לאסאדו בתנור עם תפוחי אדמה

נתח אסאדו ללא עצם
רוטב צילי בטעם ברביקיו או כל רוטב צילי אחר.
חומר בטעם עישון נוזלי (לא חובה)
מעט רוטב ברביקיו (לא חובה)
מלח עשבי תיבול
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית.
4 תפוחי אדמה
ענף רוזמרין




אופן הכנת האסאדו:
1. בקערה מערבבים את רוטב הצילי,חומר עישון,רוטב ברביקיו,מלח עשבי תיבול,פלפל שחור,ושמן זית
2. שמים את נתח האסאדו בתבנית ומורחים מכל הצדדים את הרוטב.
3. שמים בתוך האסאדו את ענף הרוזמרין ועוטפים ב-2 ניירות אפייה.
4. לוקחים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות לא עד הסוף(שומרים על תפוח האדמה שלם אך פרוס) ושמים את תפוחי האדמה בתבנית.
5. שמים מעט שמן זית,מלח עשבי תיבול ורוטב מעל התפוח האדמה.
6. עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים 3 שעות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
7. 10 דקות לפני תום הזמן בתנור,מסירים את נייר הכסף ומחזירים את התבנית לתנור על מנת להשחים את האסאדו.

במקום הרטבים ניתן להשתמש,בדבש,סילאן או כל חומר שידביק את התבלון.

בתאבון!!!