דג מזרחי בסגנון של תומס

כמויות לסיר סוטז' 32:

6 יח' פילה דג מושט
כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
מלח
1 עגבניה מגורדת
פפריקה מתוקה גרוסה
פפריקה מתוקה בשמן
פלפל שחור
גרגירי כוסברה טחון או לא טחון
15 שיני שום
1 גמבה בינונית
1 לימון ללא קליפה פרוס דק
צרור כוסברה
2 פלפל חריף
4 פלפל יבש מתוק
כוס שמן (כוס חד פעמי)
2.5 כוסות חד פעמי מים רותחים
והמון אהבה





הוראות הכנה:
לחמם את השמן בסיר
לחתוך את הגמבה לרצועות ולהוסיף לשמן יחד עם העגבנייה המגורדת , לטגן קלות
להוסיף כף פפריקה מתוקה גרוסה כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
כפית כוסברה טחונה
15 שיני שום וגרגירי חומוס,
לחתוך את הפלפלים היבשים והחריפים בצורה גסה ולהוסיף.
להמשיך לטגן קלות עד פתיחת כל התבלינים.
להוסיף 2.5 כוסות מים רותחים , מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה עד לבישול הירקות וצמצום נוזלים .
לקצוץ כוסברה, תחילה את הצד של הגבעולים ולפזר .
להוסיף 1/2 כף מלח ואת הדגים, להניח על הדגים את פרוסות הלימון
להמשיך לבשל עוד כ 5 דקות.
לאחר 5 דקות בישול להוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה ולפזר , לכסות עם מכסה ולבשל עוד כ 5 דקות.
בהצלחה