מתכון לאורז פרסי אמיתי
מצרכים:
חבילת פול מקולף
2 תפוחי אדמה מקלופים וחתוכים
2 חבילות של שמיר קצוצים
1 ק"ג אורז יסמין (ניתן להשתמש בכל אורז אחר)
חצי כוס שמן
50 גרם מרגרינה
כף כורכום
3 כפות מלח




אופן הכנה.
1. מרתיחים מים בסיר (קצת יותר מחצי סיר רחב)
2. שוטפים את האורז ומוסיפים 3 כפות מלח ומכסים עם מים רותחים את האורז ומערבבים.
3. משרים את האורז במים כל זמן שהמים רותחים ואז שופכים את המים.
4. שופכים את האורז לתוך המים שהרתחנו (חשוב שיהיו מספיק מים לכסות את האורז)
5. לאחר שיש רתיחה ממשיכים חצי בישול במשך 6 דקות (חשוב לא לבשל את האורז עד הסוף,שיהיה חצי מבושל).
6. לאחר 6 דקות,מסננים את האורז ושוטפים במים קרים בכדי לעצור את הבישול.
7. בסיר ממיסים את המרגרינה והשמן ומוציאים שליש מהמרגרינה והשמן לקערה נפרדת.
8. מוסיפים לסיר את הכורכום,מורידים את הסיר מהאש ומתחילים לסדר את תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
9. מערבבים את הפול והשמיר ביחד עם האורז.
10. מחזירים את האורז לסיר,מוסיפים שליש כוס מים רותחים למרגרינה והשמן ששמנו בצד ומוסיפים את זה לסיר האורז.
11. מכסים את האורז עם מגבת מטבח נקייה ומחזירים לבישול של שעה עד שעה ורבע.
12.מורידים את הסיר מהאש ומניחים על השיש רבע שעה בכדי לשחרר את התחתית.
13. שמים את הכלי הגשה על הסיר והופכים את הסיר ומגישים.