החמין של אסנת

מצרכים:

שעועית לבנה
גרגירי חומוס קטן
6 תפוחי אדמה
בטטה מתוקה
6 ביצים
6 חלקי עופות \ בשר מספר 8
ראש שום
חיטה
אורז בסמטי
שקיות קוקי
שמן
תבלינים : פפריקה אדומה מתוקה בשמן , כמון , פלפל , מלח , מעט אבקת מרק וכורכום.




אופן הכנת החמין :
את השעועית וגרגירי החומוס יש להשרות מספר שעות עד לילה במים עם מעט סודה לשתיה .
משמנים את הסיר היטב, מכניסים קודם כל את השעועית והחומוס , לאחר מכן שמים את העוף או הבשר
ומעליהם את תפוחי האדמה, הבטטה והביצים.
את האורז והחיטה מכינים בשקיות קוקי, בכל שקית שמים כוס אחת של אורז\חיטה ועל כל כוס שמים 2 כוסות מים
ותבלינים. סוגרים את השקיות ושמים מעל שאר הדברים. את הסיר ממלאים בתבלינים ומעט שמן שעורבבו עם התבלינים.
יש להכניס לתנור מכוסה , חצי שעה ראשונה על חום גבוה , כ200 מעלות,
ולאחר מכן להוריד את זה למשך כל הלילה ל50-70 מעלות.
יש להשגיח בלילה ובמידה ויש צורך להוסיף מים .

החמין יוצא מקורמל, האורז והחיטה יוצאים אחד אחד והבשר רך ומתפרק!
מתכונים נוספים:
חמין טוניסאי
חמין מרוקאי
חמין עיראקי