שקשוקה ירוקה עם ביצים עלומות.
מצרכים לביצה עלומה :

1 ליטר מים רותחים
1 כף חומץ
כפית מלח
5 ביצים (לפי הצורך)

אופן הכנת שקשוקה ירוקה:
-להרתיח בסיר עמוק יחסית
את המים עם המלח והחומץ
-לפתוח ביצה אחת לתוך קערית נוחה.
– לערבב בדפנות הסיר את המים ליצירת מערבולת ולשפוך את הביצה למרכז.
– מנמיכים את האש ומבשלים כ- 3 דקות.
– מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך מים קרים לעצירת בישול למשך דקה בערך. מוציאים לצלחת ומשאירים בצד.




מצרכים לשקשוקה ירוקה :

-40 ג' חמאה
-2 שיני שום קצוצות
-4 יח' פטריות טריות
-3/4 כוס תרד חלוט וקצוץ.
או לחילופין תרד קפוא מוכן.
-1 מיכל קטן שמנת מתוקה
-100 ג' גבינה בולגרית
-מלח פלפל לבן לפי הטעם
-מעט אגוז מוסקט

מתכונים נוספים:
שקשוקה ירוקה של תומר תומס

שקשוקה פיקנטית של מיכל ליובימוב
אופן הכנה:

-למחבת חמה מוסיפים חמאה ושום מטגנים מעט ומוסיפים את הפטריות.
– לאחר שהפטריות התרככו
מוסיפים את התרד ומבשלים עד ייבוש (2 דק').
-מוסיפים את השמנת .
מבשלים כ- 2 דקות
-מפוררים את הגבינה למחבת ואת התבלינים .
(להיזהר עם המלח לא לשכוח שהגבינה מלוחה.)
מבשלים 2 דק' נוספות והרוטב מוכן.

אופציה 1- להוסיף את הביצים העלומות לחימום קל של דקה.

אופציה 2- למלות כלים קטנים בשליש גובה ולהטמיע ביצה אחת בכל כלי ולתנור ל180 מעלות ל10 בערך.

אופציה 3- לפתוח ביצים על הרוטב כמו שקשוקה רגילה .

בהצלחה חברים וחברות .
ובתיאבון . ירון ידעי.