קיש בצל מתכון
סרטון להכנת פשטידת בצל:

1.5 כוס קמח תופח (כוס מדידה או חד פעמית לשתייה חמה או 190 גר')
רבע כפית מלח
חצי כפית סוכר
100 גר' חמאה רכה
רבע כוס מים קרים
למלית
4 בצלים לבנים חתוכים לרצועות דקות ככל האפשר
1 בצל אדום חתוך לרצועות דקות ככל האפשר
2 ביצים
30 גר' חמאה לטיגון הבצל
1 כף שמן
חצי כוס חלב
100 גר' גבינה צהובה מגורדת (כל סוג שיש בבית – צהובה/מוצרלה/פרמז'ן/גאודה)
1 כפית מלח ו- חצי כפית פלפל
חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
שמן לשימון תבנית פאי/פיירקס/חד פעמית בינונית או עגולה




מתכונים נוספים:

קיש ירקות וגבינות
קיש פטריות חלומי

אופן ההכנה של קיש בצל:

1. לחמם תנור ל- 180 מעלות..
2. לטגן את הבצלים בחמאה כ- 20 דק' שיהיו זהובים ורכים. אם אין בצל אדום אפשר שכולם יהיו בצלים לבנים..
3. להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה. הבצק מוכן תוך 3 דק' והינו גמיש ונוח לעבודה..
4. בקערה להניח את כל מצרכי המלית האחרים, לערבב היטב ולשפוך לסיר עם הבצל המטוגן. לערבב היטב..
5. לשמן מעט תבנית ולהניח את הבצק על התחתית והדפנות כדי שהמלית לא תברח מהצדדים. .
6. לשפוך את המלית והבצלים על הבצק..
7. לאפות כ- 40 דק' עד שעה או עד שמזהיב מלמעלה ולתת לפשטידה להתייצב ולהתקרר מעט מחוץ לתנור..