קציצות בקר ברוטב עגבניות של ירון ידעי

מצרכים:
קציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
3 פרוסות לחם ללא הקשה, מושרות במים וקצוצות.
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצים.
1 ביצה
צרור כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כפית קארי
1 כפית גדושה ראס אל חנות
1 כפית פלפל
1 כפית מלח

לרוטב:
4 עגבניות טחונות בבלנדר או מגורדות בפומפיה
רבע כוס שמן
2 כפות רסק עגבניות
כפית וחצי מלח(במידה ומשתמשים במרק עוף להוריד מכמות המלח)
1 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר
2 כפיות כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
5 שיני שום קצוצים
1 עלה דפנה.
4 גרגירי פלפל אנגלי
2 כוסות ציר מרק עוף




מתכונים נוספים:

קציצות בשר עם קישואים
קציצות בשר ואורז

אופן הכנת הקציצות בקר ברוטב עגבניות:

1. בקערה שמים את הבשר,מוסיפים את הבצל קצוץ,כוסברה קצוצה ואת שיני השום.
2. מוסיפים לתערובת את הלחם,הביצה.
3. מוסיפים לתערובת את השמן זית והתבלינים(מלח,פלפל,ראס אל חנות,קארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לוקחים קערה קטנה עם מים, מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים.
5. מסדרים את הקציצות בצלחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
6. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים על הגז,סיר רחב ומחממים מוסיפים את השמן,לאחר שהשמן התחמם טיפה מוסיפים את השום.
7. מוסיפים את רסק העגבניות ומנמיכים את אש ומטגנים טיפה, מוסיפים את הסוכר.
8. מוסיפים לסיר את הפפריקה ומערבבים,מוסיפים את העגבניות וממשיכים לערבב ומגביהים את האש.
9. מוסיפים את הציר העוף (או לחילופין 2 כוסות מים קרים או חמים + 2 כפות מרק עוף),מוסיפים את המלח.
10. מוסיפים את הפלפל שחור,עלה דפנה והפלפל אנגלי מערבבים ומבשלים 5 דקות עם מכסה.
11. לאחר 5 דקות, מנמיכים את האש ומסדרים את הקציצות בסיר ומנענעים את הסיר קלות,מכסים את הסיר ומביאים את הסיר לרתיחה.
12. לאחר שהרוטב רתח, מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
13. לאחר חצי שעה מוסיפים את הכמון ומנענים קלות את הסיר ומבשלים בין 10-20 דקות נוספות.
14. טועמים ובודקים אם הקציצה מוכנה. ומקשטים עם כוסברה.
15. מגישים על מצע של אורז.