פשטידת ירקות מתכון של אורית לוי

סרטון להכנת פשטידת ירקות:

מצרכים:
לקט נורמנדי של סנפרוסט או כל לקט ירקות אחר שאוהבים
3 ביצים
3 כפות כמויונז 5% או מיונז רגיל
3 כפות אבקת מרק פטריות
1 בצל קצוץ רגיל
1 קופסת פטריות חתוכות בשימורים מסוננת מנוזלים או פטריות טריות חתוכות
5 כפות גדושות קמח רגיל או תופח
1 שקית אבקת אפייה 10 גר' (אם משתמשים בקמח תופח אין צורך בא. אפייה)
פירורי לחם לציפוי




אופן ההכנה של פשטידת ירקות:1. מחממים תנור ל- 180 מעלות..
2. מחממים את הירקות במיקרו 10 דק' בקערה..
3. מוסיפים את כל שאר המוצרים מלבד פירורי הלחם ומערבבים היטב..
4. משמנים תבנית עם שמן או מרגרינה. זורים פירורי לחם ומנערים שיצפו את התבנית..
5. מכניסים לתבנית את העיסה ומיישרים. זורים מעל פירורי לחם בעדינות..
6. מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דק' עד שעה או עד שמזהיב..
7. מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתייצב 10 דק' מחוץ לתנור לפני שטורפים!.
8. למחרת היא אפילו יותר טעימה!.

מתכונים נוספים:

קיש בצל
פשטידת איטריות