מצרכים

1 חבילה בצק פריך מתוק מופשר במקרר לילה.

.קרם שקדים.

.100 ג' שקדים טחונים
(3/4 כוס ).
.100 ג' סוכר (1/2 כוס).
.100 ג' חמאה רכה.
.1 ביצה.
.1כפית קמח לבן.
.1 כפית תמצית וניל.

.שכבת שמנת.

.250 מ"ל שמנת מתוקה.
.2 כפיות פודינג וניל.

.ריבת משמש להברשה סופית לשמירה על הפרי והברקה.

הוראות הכנה.

לחמם תנור ל180 מעלות.

לסדר את הבצק בתבנית להדק שוליים ולחתוך שאריות בצק.
לחורר בעזרת מזלג .ולמקרר.

קרם שקדים
בקערה נוחה מקציפים חמאה וסוכר עד לאחידות .מוסיפים ביצה עד להטמעה מלאה.
מוסיפים את שאר המרכיבים.
שקדים. קמח. ותמצית וניל.
להמשיך להקציף עד לקבלת ממרח אחיד

למרוח בצורה אחידה על הקלתית ולאפות בתנור 180 מעלות 20 עד 30 דק' לאפיה מלאה . עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
. להעביר לקירור מוחלט .

שכבת שמנת.

להקציף שמנת ופודינג לקצף יציב ולמרוח על הפאי לבדוק שהפאי קר יחסית.

.לחתוך פירות לפי היצירתיות שלכם ולהניח בעדינות על שכבת השמנת .

לחמם במיקרו בכלי קטן
3 כפיות של ריבת משמשים
עד להמסה .
.ניתן להוסיף כפית מים לדילול נוסף במידת הצורך.
להבריש בעדינות על הפירות.
לבדוק שהריבה לא חמה מידי.

המון הצלחה . תהנו .
ירון ידעי. ❤🧡💛💚