מצרכים:

1 ק"ג סולת
2 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2 סוכר וניל
3 כוסות מים
….חומרים למילוי ……
1 חבילת תמרים ללא חרצנים
קינמון [[ לא חובה ]]
מעט גרידת תפוז [[ לא חובה ]
חצי כוס מים או מיץ תפוזים .
לערבב לעיסה חלקה [[ במיקסר או ביד ]]

…אופן ההכנה …….

1-להכניס לקערה קמח סולת שמן ואבקת אפיה לערבב כמו שמערבבים קוסקוס .
2 -להוסיף בהדרגה את המים עד לבצק רך ונעים
3 -לחלק את הבצק לשני חלקים ואת שנהם לגלגל כמו שני בגטים ארוכים
4 -לרדד אותם עם מערוך ברוחב כ10 ס"מ ..
5 -למרוח את התמרים על הבצק המרודד לכל האורך לגלגל כמו רולדה .
6 -על מנת להקטין את הקוטר .לשטח כל גלילה מלמעלה על מנת להנמיך אותה .
7 -לקחת סכין ולחתוך באלכסון כל 2 ס"מ לכל האורך .להניח במגש
8 -ורק אחרי 4 שעות להתחיל בטיגון בשמן עמוק חובה [אסור להפוך את המקרוד בזמן הטיגון ]
9 -ולאחר הטיגון יש להכניס את המקרוד כשהוא חם ישר לתוך הדבש הקר .
10 -שהמקרוד מתקרר להכניס אותו לתוך קופסא לא אטומה ..

בתאבון ,
וואו מתכונים