מתכון לבורקס טורקי במילוי עוף וירקות

מצרכים לבורקס טורקי במילוי עוף וירקות

1 חזה עוף חתוך לרצועות.
בצק עלים המחולק ל-12 ריבועים
350 גרם ירקות(אפונה וגזר או כל ירק אחר).
2 חלמונים להברשה
1 כפית רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כפית טימין
לקישוט קצח או שומשום





אופן הכנה :
1.במחבת מתחילים עם טיגון הבצל בשמן זית.
2. לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את רצועות החזה עוף וממשיכים בטיגון.
3. כאשר החזה עוף כמעט מוכן מוסיפים את הירקות(אפונה וגזר) ומערבבים.
4. מוסיפים את הרסק העגבניות.
5. מוסיפים את המלח,פלפל שחור והטימין וממשיכים לערבב.
6. נותנים לתערובת העוף עם הירקות במחבת להתקרר.
7. מרדדים את ריבועי הבצק עלים לגודל התאים.
8. בעזרת כף שמים מתערובת העוף במרכז הריבוע של הבצק עלים.
9. מקפלים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומסדרים עם רווחים.
10 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים בין 20-25 דקות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!